Yhteystiedot

ristikko@kiipeilyareena.com
p. 044 745 5291

3. krs

Aukioloajat

Ma-pe 10–22
La-su 10–20

Jäsenyydellä hallille pääsee kiipeämään ma-to klo 8 eteenpäin.

KiipeilyAreena

Kauppakeskus Ristikkoon joulukuussa 2021 avattu KiipeilyAreena Ristikko nostaa lajin harrastusmahdollisuudet Suomessa uusiin korkeuksiin. Etenkin nuorten keskuudessa suurta suosiota nauttiva kiipeily on tullut suurelle yleisölle tutuksi Tokion kesäolympialaisissa. Ristikon uusi Kiipeilyareena on ensimmäinen olympiatason harjoittelukeskus Suomessa.

Kiipeilyn harrastajamäärät ovat viime vuosina olleet hurjassa kasvussa. Ristikkoon avautuva keskus tarjoaa tilaa jopa 300 000 kävijälle vuodessa. Ensimmäistä kertaa kaikkia olympialaisissa nähtyjä kiipeilyn muotoja – boulder-, köysi- ja speed-kiipeilyä – voi harjoitella samassa paikassa. KiipeilyAreena Ristikko tarjoaa haasteita lajin intohimoisimmillekin ystäville. Eri tasoisia kiipeilyreittejä on tarjolla yli Mount Everestin korkeuden edestä, jopa 10 000 metriä.

Kiipeilyharrastuksen aloittaminen uudessa keskuksessa on tehty helpoksi. Itsevarmistavia laitteita löytyy 22 kappaletta, ja kaikki kiipeilyyn tarvittavat välineet kengistä valjaisiin on mahdollista vuokrata kiipeilykokeilua varten. Hallin päivittäisestä pyörittämisestä vastaavat Suomen tämän hetken ansioituneimmat kiipeilijät, jotka opastavat aloittelijat lajin saloihin.

Uusi KiipeilyAreena Ristikko on ottanut käyttöönsä aiemmin Hartwallin virvoitusjuomatehtaan vanhana pullovarastona toimineen 4 200 neliömetrin kokoisen tilan. Ristikko on Kiipeilyvisio Oy:n neljäs kiipeilyhalli Suomessa ja 2,5M euron budjetillaan valtava yksityinen investointi lajin tulevaisuuteen.

KiipeilyAreena Ristikosta löytyvät itsevarmistavien laitteiden, köysilinjojen ja boulder-seinien lisäksi vuosijäsenille tarkoitettu punttisali, upea kahvila sekä kiipeilyvarustekauppa. Omatoimisen harjoittelun lisäksi tarjolla on eri tasoisia kursseja niin junioreille kuin aikuisille.