Yhteystiedot

Aukioloajat

Konalan Asukastila on avoinna aina tapahtumien ajan. Katso tulevat tapahtumat täältä.

Konalan Asukastila

Konalan Asukastila – kaikkien levähdyspaikka

Ohjelmaa on kaikenikäisille ja eri asioista kiinnostuneille, liikuntaa, ilmaisutaitoa, kirjallisuutta, tietotekniikkaa, kulttuuria, pelejä, luentoja, keskustelua, tukea. Konalan Asukastila on avannut ovensa kaikille ja toivottaa kaikki tervetulleeksi toimintaan mukaan omien kykyjensä ja tilanteensa mukaan. Lähde liikkeelle – ota suunnaksi Konalan Asukastila!

Kauan odotettu asukastila tulee moneen tarpeeseen

Konalaan on saatu vihdoinkin oma asukastila. Konala-Seura, alueen järjestöt, toimijat ja asukkaat ovat vuosia tehneet työtä oman asukastilan saamiseksi. Konala-Seuran puheenjohtaja Maritta Hyvärinen (yo. kuvassa) on luotsannut hanketta eteenpäin ajoittain karikkoisella reitillä päämäärätietoisesti. Konala-Seura sai asukasosallisuuden toiminta-avustuksena Helsingin kaupunginhallituksen avustuksen tilan vuokraan. Kalusteet ja muun varustuksen Konala-Seura on hankkinut käytettynä mm. Pakilan työkeskuksesta.  Avajaisia vietettiin elokuussa 2020.  Asukastila sijaitsee keskeisellä paikalla Ristikon toisessa kerroksessa. Tila on esteetön, aukioloajat ovat laajat ja sitä kautta tilan käyttömahdollisuudet ovat erinomaiset. Tilaa voivat käyttää myös alueen eri järjestöt ja yksityishenkilöt esim. merkkipäivätilaisuuksiin.

Kenelle Konalan asukastila on tarkoitettu?

Asukastila tulee palvelemaan konalaisia ja lähialueiden asukkaita. On tärkeää, että harrastustoiminnat ja kokoontumiset ovat omalla alueella helposti saavutettavissa. Asukastilan toiminnan kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että toiminnassa on mukana monia tahoja. Kaupungin avustus kattaa vain tilan vuokran. Kaikki  toiminta, käytännön järjestelyt, siivous, ovien avaamiset, varustelu on pitänyt itse järjestää. Konala-Seuran puheenjohtaja kertoo oppineensa paljon mielenkiintoisia asioita toimintaa järjestellessään. Oman päivätyön ohella tehtynä tähän on tarvittu välillä myös ajanhallintaa ja delegointia. Onneksi Konala-Seuran hallituksen jäsenet ja yhteistyökumppanit ovat olleet täysillä mukana. Edelleen on mielenkiintoisia tehtäviä tarjolla vapaaehtoisille!

Seurakunta mukana Konalan asukastilan toiminnassa

Seurakunta on pitkään hakenut tilaa, jossa toimia ja olla läsnä alueen asukkaille. Tarve on ollut ilmeinen Konalan seurakuntatalosta luopumisen jälkeen. Alueen eri toimijoiden entistä parempi yhteistyö palvelee asukkaita ja hoksauttaa uusiin kohtaamisiin, tekemisiin sekä jakamiseen.Seurakunta on paikalla Konalan Asukastilassa kaikkina arkipäivinä ja viikonloppuisinkin tapahtumien yhteydessä. Toiminnan tai kohtaamisen mahdollisuuksia on kaiken ikäisille. Seurakunta tarjoaa sekä ohjattua toimintaa, että aikaa kävijoiden omille ajatuksille ja tarpeille. Tilassa on mahdollista olla itsekseen, jutella ja toimia muiden kävijöiden kanssa tai keskustella luottamuksellisesti työntekijän kanssa.  Pappi on tavattavissa Asukastilassa maanantaisin ja keskiviikkoisin, diakonit torstaisin.  Lapsi- ja perhetyöntekijät ohjaavat toimintaa tiistaisin ja perjantaisin, nuorisotyöntekijät torstaisin.

Konalan asukastilan toiminta on monipuolista

Asukastilan toiminta on suunnattu kaikenikäisille ja asukkaiden toiveet otetaan huomioon toiminnan suunnittelussa.  Asukastilaan on aloittamassa seurakunnan toimintaa kaikenikäisille suunnattuna, työväenopiston kursseja, MLL:n toimintaa, Konala-Seuran keppijumppa, kirjallisuuspiiri, asiantuntijaluentoja, näyttelyjä,  harrastustoimintaa sekä alueen yrittäjien ja asiantuntijoiden esityksiä. Konala-Seura toimii alueen järjestöjen, toimijoiden, kaupungin yhteistyötahojen, yritysten ja ennen kaikkea asukkaiden yhteen kokoavana sateenvarjona ja välillä myös moottorina. Yhteisenä tavoitteena on alueen asukkaiden yhteenkuuluvuuden lisääminen, harrastustoimintojen tuominen lähelle jokaiselle jotakin – periaatteella ja asukasosallisuuden mahdollistaminen kaikille.

Lue ja katso avajaistunnelmia tästä.