NCSC vuoden paras innovaatio 2022 -voitto kauppakeskus Ristikolle

Julkaistu 11.03.2022

Kauppakeskus Ristikko on voittanut vuoden 2022 paras innovaatio -palkinnon (Winner of Best Innovation) kauppakeskustoimialan Nordic Council of Shopping Centers (NCSC) Awards -tapahtumassa 10.3.2022.

Vuotuinen tunnustus jaetaan voittajalle, joka on panostanut johonkin uuteen ja innovatiiviseen ideaan. Palkinnon tavoitteena on edistää innovatiivista ajattelua ja se myönnetään kauppakeskukselle, joka on toteuttanut idean joka ylittää perinteisen ja luo lisäarvoa vierailijoille ja kauppakeskukselle.

NCSC -tuomariston perustelut: Tuomaristo arvosti kekseliäisyyttä tehdä kauppakeskuksesta koko perheen tapahtumapaikka, jossa voi harrastaa ja viihtyä. Pitkä taattu vuokrasopimus luo tiettyä vakautta kauppakeskukselle ja avoimia ajatuksia myös muille uudistuksille. Ristikko houkuttelee tällä myös luonnollisesti uutta asiakaskuntaa ympäri Suomea sekä nostaa paikan pohjoismaiselle kartalle. KiipeilyAreena on pohjoismaiden suurin ja Suomen ensimmäinen olympiatason keskus. Ja mikä parasta – tämä lisää hyvinvointia.

Kauppakeskus Ristikkoon joulukuussa 2021 avattu KiipeilyAreena Ristikko nosti lajin harrastusmahdollisuudet Suomessa uusiin korkeuksiin. Ristikon uusi KiipeilyAreena on ensimmäinen olympiatason harjoittelukeskus Suomessa.

Kiipeilyn harrastajamäärät ovat viime vuosina olleet hurjassa kasvussa. Ristikkoon avattu keskus tarjoaa tilaa jopa 300 000 kävijälle vuodessa. Ensimmäistä kertaa kaikkia olympialaisissa nähtyjä kiipeilyn muotoja – boulder-, köysi- ja speed-kiipeilyä – voi harjoitella samassa paikassa. KiipeilyAreena Ristikko tarjoaa haasteita lajin intohimoisimmillekin ystäville. Eri tasoisia kiipeilyreittejä on tarjolla yli Mount Everestin korkeuden edestä, jopa 10 000 metriä.

Kuvassa kauppakeskus Ristikon kauppakeskuspäällikkö Marjo Rosendahl

Kiipeilyharrastuksen aloittaminen uudessa keskuksessa on tehty helpoksi. Itsevarmistavia laitteita löytyy 27 kappaletta, ja kaikki kiipeilyyn tarvittavat välineet kengistä valjaisiin on mahdollista vuokrata kiipeilykokeilua varten. Hallin päivittäisestä pyörittämisestä vastaavat Suomen tämän hetken ansioituneimmat kiipeilijät, jotka opastavat aloittelijat lajin saloihin.

Uusi KiipeilyAreena Ristikko on ottanut käyttöönsä aiemmin Hartwallin virvoitusjuomatehtaan vanhana pullovarastona toimineen 4 200 neliömetrin kokoisen tilan. Ristikko on Kiipeilyvisio Oy:n neljäs kiipeilyhalli Suomessa ja 2,5M euron budjetillaan valtava yksityinen investointi lajin tulevaisuuteen. ”Kiipeily on kasvava laji. On huikeaa, että vihdoin Suomessa on mahdollista harjoitella lajia olympiatasolla.”, iloitsee Kiipeilyvisio Oy:n toimitusjohtaja Henrik Suihkonen.

KiipeilyAreena Ristikosta löytyvät itsevarmistavien laitteiden, köysilinjojen ja boulder-seinien lisäksi vuosijäsenille tarkoitettu punttisali, upea kahvila sekä kiipeilyvarustekauppa. Omatoimisen harjoittelun lisäksi tarjolla on eri tasoisia kursseja niin junioreille kuin aikuisille.

Kauppakeskus Ristikon omistavat Hartela Etelä-Suomi Oy ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen.